Clasa a doua Matematică și explorarea mediului clasa a doua Planșe

Tabla înmulțirii

La matematică și explorarea mediului clasa a II-a ne aduce , printre altele, efectuarea de înmulțiri și împărțiri  în concentrul 0-100. Acest articol conține câteva modele de planșe pentru tabla înmulțirii. Au dimensiunea A 4, pot fi descărcate din arhivele de la finalul articolului, imprimate și afișate în clasă.

Tabla înmulțirii. Trenuleț

În arhivă există patru modele diferite pentru înmulțirea numerelor naturale de la 0 la 100: trenuleț, albinuțe, fluturași și buburuze.

Primul set de planșe prezintă tabla înmulțirii sub forma unui trenuleț. Locomotiva este decorată cu semnele matematice specifice înmulțirii și împărțirii in ideea în care tot sub forma unui trenuleț poate fi prezentată și tabla împărțirii. Există și o altă imagine cu locomotiva fără semne matematice.

Locomotiva este urmată de vagoane, câte unul pentru înmulțirea cu 0, 1 , 2…., 10. Pe roțile fiecărui vagon apar cuvinte ce fac parte din terminologia specifică înmulțirii (factori, produs, ori, dublu, triplu, de …ori mai mare, mărit de….ori). Pe lângă vagoanele cu tabla înmulțirii am adăugat un vagon pe care apare clar terminologia specifică cu exemplificare și o scurtă poezie care explică relația dintre numere și semnificația operației de înmulțire. Conținutul redat pe acest vagon poate fi găsit într-un alt set de planșe dedicat vocabularului matematic.

Tabla înmulțirii. Albine, fluturi, buburuze

Următoarele seturi de planșe au același conținut, ceea ce le diferențiază fiind designul . Au fost create pentru clase de albinuțe, buburuze, fluturași. Planșele cu albine păstrează aceeași imagine pe fiecare planșă în timp ce buburuzele și fluturașii au culori diferite.

Planșele de mai jos conțin înmulțirea de la 0 la 100 și au fost realizate în ideea de a oferi fiecărui copil un exemplar ( la momentul învățării înmulțirii sau, de ce nu, la începutul anului școlar). Modelele sunt și ele diferite – fluturi, flori, inimoare, buline – și viu colorate. E vorba de 5 planșe ca cele de mai jos  care se regăsesc în arhiva de la sfârșitul articolului.

Tabla înmulțirii poate fi prezentată și sub forma unui pliant. Aici găsiți imaginile și câteva sugestii de realizare.

Comments are closed.