Planșe

Simboluri matematice

Planșele cu simboluri matematice au fost de un real folos pentru familiarizarea copiilor cu comcepte specifice operațiilor de adunare și scădere, respectiv compararea numerelor.  În acest scop am realizat planșele de mai jos, planșe pe care le-am afișat în clasă.

Simboluri matematice

Cu crocodilii ne-am împrietenit încă de la clasa pregătitoare. Cu ajutorul imaginilor copiilor le-a fost ușor să înțeleagă ce presupune compararea a două numere naturale. În clasa I, crocodilii au fost înlocuiți cu ușurință cu simbolurile matematice ”<„, „>” , „=”. Pentru a păstra ideea, semnele ”plus” și ”minus” sunt prezentate tot de către crocodili.

Un alt model pentru compararea numerelor este acesta. Și aceste planșe pot fi afișate la dimensiune mare, pe perete. De asemenea, ele pot fiimprimate în format mic pentru a fi lipite în caiete sau pe carton pentru a fi folosite ca jetoane în cadrul jocurilor didactice.

Tot pentru clasa I, matematică și explorarea mediului, am realizat și un set de plnșe pentru operațiile de adunare și de scădere.

Planșele prezintă prin desen semnificația celor două operații și indică terminologia mateamtică specifică. Planșele în format A4 pot fi descărcate de aici.

Comments are closed.