Resurse video

Pe această pagină am strâns la un loc câteva materiale video create de-a lungul timpului. Cele mai multe dintre ele sunt realizate în cadrul proiectului CRED – „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Poartă sigla proiectului, de aceea sunt ușor de identificat. Sunt resurse educaționale deschise și sunt postate, alături de cele realizate de alți colegi, pe canalul You Tube al proiectului. Este un canal dedicat învățământului primar și conține o frumoasă colecție de materiale video pentru toate clasele, la majoritatea disciplinelor.

Multe alte resurse utile la clasă sau în activitatea individuală a elevilor găsiți și aici.

Filmele realizate de mine sunt, în general, la disciplina Matematică, clasa a III-a. Fiecare resursă are ca punct de plecare o competență specifică și vine să susțină o anumită activitate de învățare enunțată în programa școlară. Astfel, pentru aceeași competență puteți găsi mai multe materiale video, fiecare dintre ele aducând în discuție o altă activitate de învățare, respectiv o altă unitate de conținut.

Fenomenele naturii

Descrierea catorva fenomene ale naturii pentru orele de Stiinte ale naturii.


Jocul Tangram

Tangram – jocul figurilor geometrice. Matematică, clasa a III-a. Resursă din în cadrul proiectului CRED


Pe lângă aceste RED-uri, sunt și câteva filmulețe realizate la alte discipline: Științe ale naturii, Muzică și mișcare, Educație civică, Limba și literatura română.

Vă invit să le urmăriți și să le utilizați la clasă.

29 noiembrie 2021