Clasa întâi Comunicare în limba română clasa întâi Momente speciale

Litera M – Mamei mele

Cu patru litere eu știu / Un cuvânt magic să scriu.” Am învățat literele a, A și m, M, silaba ma  și acum putem să scriem cu litere de mână cuvântul ”mama” prin intermediul poeziei Mamei mele.

Poezia a fost astfel gândită încât să îl putem folosi atât pe m mic de mână, cât și pe M mare de mână.După ce am exersat scrierea literelor de mână și a silabei ma, am scris cuvântul mama în caiete. Poezia a fost uitilizată în momentul de fixare a cunoștințelor.

Copiii s-au străduit să scrie frumos și corect pentru a oferi mămicilor acest mic dar. Fișa a fost lipită în caiet.

Fiind scurtă, poezia poate fi folosită pe o felicitare sau un cadou oferit mamei.

Mamei mele

Cu patru litere eu știu
Un cuvânt magic să scriu.
În suflet îl port mereu,
Când mi-e bine, când mi-e greu.
Îl știți cu toții, nu-i așa?
Este mama,
Mama mea!

În completare se poate învăța un cântecel dedicat mamei. Aici veți găsi patru cântece din folclorul copiilor . De fapt, este vorba despre acompaniamentul instrumental al acestor cântece foarte cunoscute, de altfel.

Poezia este creație proprie. Dacă vă place și o considerați utilă, vă invit să o descărcați de aici la dimensiune optimă pentru imprimare.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php81/sess_9b9e43d420a590aae3c00b493120ac99, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/clasamea/public_html/wp-content/plugins/eazy-cf-catpcha/includes/PluginPublic/EazyCFCPublicBase.php on line 40

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php81) in /home/clasamea/public_html/wp-content/plugins/eazy-cf-catpcha/includes/PluginPublic/EazyCFCPublicBase.php on line 40