Cântece de Crăciun

Cu mare bucurie și emoție ne pregătim pentru marea sărbătoare a Crăciunului. Serbările, scenetele, șezătorile, atelierele de lucru sunt doar câteva din activitățile la care copiii participă cu drag. Și, pentru ca atmosfera să fie într-adevăr magică, vă oferim câteva cântece de Crăciun din repertoriul internațional. Detalii album – Cântece de Crăciun Cinci melodii: Clopoței Clopoței, O,…

La Mulți Ani, România!

Treceți batalioane române Carpații a fost scris în timpul Primului Război Mondial ca un cântec de luptă. Unul dintre primele ansambluri atestate de a fi cântat cântecul, în versiunea sa originală (cu trei strofe), imediat după Primul Război Mondial, este corul Bărbătesc din Finteușul Mare, Maramureș, fondat la 1 decembrie 1918 de preotul Valer Dragoș…

Regula ritmică. Joc didactic

Doamna Mihaela-Mariana Lazăr, prof. înv. primar la Școala Gimnazială Nr. 2 ”Diaconu Coresi” Brașov ne oferă cu amabilitate un joc didactic ce poate fi utilizat la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a. Deși disciplina de bază este Muzică și mișcare, în desfășurarea jocului se dezvoltă competențe specifice altor discipline (Comunicare în limba română, Dezvoltare…

Cântece pentru copii – Vol. 2

Cantece pentru copii Vol. 2. Cu ocazia începutului unui nou an, sperăm mai bun, vă oferim câteva melodii instrumentale, distractive, care pot fi folosite chiar și la clasă. Va urăm să aveți un An Nou Fericit ! Sunt momente în care toate eforturile noastre sunt orientate spre învățat, dar sunt și momente în care simțim…

Colinde de Crăciun

Ca în fiecare an, în luna decembrie, dăm startul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă și interpretăm cu drag colinde de Crăciun. Și, pentru că deja suntem mai mari și mai experimentați, interpretarea lor va fi însoțită de negativele acestora. În cele ce urmează vă prezentăm un set de șase dintre cele mai cunoscute colinde –…

Cântece pentru mama

cântece pentru mama

Cu ocazia zilei de 8 Martie, și nu numai, am cules din folclorul copiilor câteva cântece pentru mama. Sărbătorim cea mai dragă ființă, cântându-i dragostea și aprecierea noastră și mulțumindu-i pentru tot ce face pentru noi. Am ales câteva melodii care în timp și-au pierdut autorul – de aceea le categorisim ”din folclorul copiilor”. Am…

Cântece de primăvară

Încet, încet, primăvara și-a intrat în drepturi. Acest anotimp a fost întotdeauna un motiv de bucurie pentru copii, așa că m-am gândit să vă ofer câteva cântece de primăvară. Câteva cântece vechi, consacrate, compuse de Timotei Popovici, Nicolae Saxu, Liviu Comes și una culeasă din folclorul copiilor. Melodiile sunt doar o interpretare instrumentală, fără versuri,…

Cântece pentru copii – Vol. 1

Sunete

Cântece pentru copii – ”Negativele” de mai jos pot fi folosite la orele de muzică și mișcare pentru însuşirea după auz a cântecelor, cu ajutorul acompaniamentului instrumental. Negative realizate pentru cântecele: ”Albinuța”, ”Căldărușă plină”, ”La moară”, ”Mama”, ”Melc, melc” Cântece care fac parte din folclorul copiilor și sunt preluate din culegerea – Carte de cântece…

Sunete din mediul înconjurător. Sunete muzicale

Sunete

La matematică și explorarea mediului (științele fizicii) am învățat despre sunetele din mediul înconjurător, respectiv sunete muzicale. Obiectivul central, conform programei școlare, a fost punerea în evidență a propagării sunetului prin diverse medii care-i alterează tăria. Am considerat necesară, într-o primă etapă a lecției, recunoașterea de către copii a unor sunete din mediul  înconjurător, precum…