Clasa a doua Managementul clasei Matematică și explorarea mediului clasa a doua Matematică și explorarea mediului clasa întâi Momente speciale

Pliant cu tabla înmulțirii și tabla împărțirii

Vacanța de vară nu s-a terminat, dar pregătirile pentru noul an școlar sunt în toi. Aici avem un pliant cu tabla înmulțirii și tabla împărțirii, pliant ce poate fi oferit copiilor în prima zi de școală sau în momentul în care vor învăța aceste operații.

Pliant cu tabla înmulțirii și tabla împărțirii

În fiecare an încerc să le ofer copiilor ceva nou, ceva ce nu au primit în anii anterior, un lucru mărunt care să rămână ca amintire a primei zile de școală.

Pentru că în acest an școlar vom învăța tabla înmulțirii și tabla împărțirii, m-am gândit să le așez un pic altfel și am realizat un fel de pliant. La înmulțire,  un pătrat este destinat terminologiei specifice  acestei operații. La împărțire, un pătrat este destinat cazurilor speciale de împărțire, iar unul terminologiei matematice. Acestea sunt imaginile (pentru imprimare vă recomand imaginile care se află în arhiva de la finalul articolului):

Se imprimă și se decupează. Cele trei benzi  se lipesc una în continuarea celeilalte și apoi se pliază ca un evantai pe marginile pătratelor având grijă ca prima parte cu semnul înmulțirii, respectiv al împărțirii să fie întotdeauna deasupra celorlalte. La final de obține un pliant care se desface, se strânge, se pliază . Pliantul poate fi purtat în penar.

Pe blog există și alte materiale  care pot fi folosite ca surprize pentru prima zi de școală:

Orare cu diverse modele pot fi descărcate de aici. Un orar personalizat al casei poate fi realizat prin inserarea unor fotografii din activitățile clasei din anul precedent, fotografii în care să se regăsească toți copiii din clasă.

Semne de carte cu citate pot fi descărcate de aici.  Acestea sunt în format editabil (word). Un alt set de semne de carte se află în arhiva de la finalul acestui articol.

Calendarul 2017-2018 este în format editabil. Câteva idei legate de utilizarea acestuia găsiți aici.

Tabla înmulțirii în format A4 poate fi descărcată de aici.

Acrostihuri cu simbolul clasei pot fi descărcate de aici.

Coronița pentru prima zi de școală, în format editabil, poate fi descărcată de aici.

Comments are closed.