Comunicare în limba română CP Momente speciale

Planșe cu literele mari de tipar

În acest articol am postat un set de planșe cu literele mari de tipar ale alfabetului pe care le voi prezenta în cele ce urmează. Pot fi utilizate pentru mesajul de bun venit la orice clasă.
Am povestit în articolele anterioare despre pregătirea primei zile de școală la clasa pregătitoare. Acest lucru presupune, printre altele, câteva materiale create special pentru acest moment.

Am realizat ecusoane cu simbolul clasei, pe care urmează să scriu numele și prenumele elevilor. A venit rândul surprizei oferite copiilor, despre care am scris aici.

Lista continuă cu mesajul de bun venit. Pe site există deja două variante. Cea pe care am folosit-o în anul în care tema clasei a fost legată de piesele de puzzle. Așadar, literele care compun mesajul sunt scrise pe piese de puzzle și nu este vorba doar despre clasicul „Bine ați venit!”. A doua variantă conține un set de litere scrise chiar pe steluțe.

Planșe cu literele mari de tipar

Literele sunt scrise pe imagini cu creioane, deși clasa mea are ca simbol steluța. La prima vedere nu se vede vreo legătură, dar ea există. Bagheta magică este cea care creează această legătură. Precum spuneam în articolul precedent, cele două simboluri pe baza cărora am încropit tema și povestea clasei sunt steluța și creionul.

planșe cu literele mari de tipar

Prin urmare, au apărut și aceste planșe cu literele mari de tipar scrise pe imaginea unor creioane colorate. Cu ajutorul acestor litere voi compune mesajul ”Bine ați venit la școală!”.

În documentul de la finalul articolului se află 31 de planșe, câte una pentru fiecare literă a alfabetului. M-am gândit că e nevoie de toate pentru că mesajul de bun venit poate fi formulat după dorința și inspirația fiecărui cadrului didactic. Sau pot fi folosite pentru alte ocazii. De asemenea, aceste planșe pot fi afișate în clasă și utilizate în lecțiile de Comunicare în limba română.

Planșele au dimensiunea A4. Pe fiecare există un creion simpatic, zâmbitor, care ne prezintă o literă mare de tipar. Pentru că fiecare creion are și mânuțe, atunci când asamblăm literele pentru a forma cuvinte, vom forma o imagine în care creioanele se țin de mână.

Evident că, dacă se dorește, la decupare, mâinile și picioarele pot fi eliminate.Voi imprima literele care compun mesajul de bun venit, le voi lamina și le voi afișa pe tabla magnetică în prima zi de școală. Ulterior, ele vor fi mutate deasupra ușii clasei sau chiar în clasă/pe coridor.