Managementul clasei Momente speciale

Acrostihuri pentru prima zi de școală

Povestea acestor acrostihuri a început cu două zile înainte de începerea anului școlar trecut. La început a fost… unul, cel compus pentru clasa mea, cu gândul de a fi pus pe un orar ce urma a fi dăruit copiilor în prima zi de școală (modelul de orar). Pornind de la literele care compun simbolul clasei (în cazul nostru, ștrumfii) am creat câte un vers. Per ansamblu, am încercat nu doar câteva rime, ci să transmit copiilor un mesaj de bun venit la școală, care să îi motiveze în noul an școlar, o încurajare, un îndemn.

Acrostihuri

A urmat cel cu albinuțe realizat la rugămintea unei colege. Ea a preferat să scrie cele câteva rânduri pe tablă. Mă gândesc că ar putea fi folosite în diverse moduri: pe un pliant, afișate în clasă sau pe ușa clasei, sub forma unei felicitări… Celelalte au curs unul după celălalt pe parcursul a două zile.

Nu știu cât de inspirate sunt versurile, mai ales că nu dețin vreun talent literar special și nici exercițiu îndelungat…E doar o joacă și, de cele mai multe ori, tot ceea ce compun în versuri servește unui scop clar. La vremea aceea chiar am dorit un mesaj personalizat pentru clasa mea, un mesaj pe baza căruia, în primele zile de școală ne-am reacomodat, ne-am împrietenit din nou unii cu alții și cu școala. Dacă pentru albinuțe, buburuze, fluturași există multe, multe materiale, pentru ștrumfi, spre exemplu, acestea sunt aproape inexistente.

Exemple

Iată câteva exemple de acrostihuri (imaginile sunt cu titlu  de prezentare). Mai jos găsiți lista cu toate simbolurile pentru care am creat versuri.

Dacă vă plac și doriți să folosiți astfel de mesaje pentru prima zi de școală, în arhiva de la finalul articolulului veți găsi 20 de  acrostihuri scrise pe imagini cu o rezoluție bună pentru imprimare. Acrostihurile au ca suport următoarele simboluri ale clasei: albine, buburuze, ciupercuțe, delfini, exploratori, fluturași,floricele,furnicuțe,iepurași, inimioare, isteți,  licurici, minioni, Minnie, pitici, românași, steluțe, ștrumfi, ursuleți, veverițe.

Acrostihul de mai jos a fost realizat pentru momentul revenirii din vacanța de toamnă:

Bine ați revenit!
Bine ați revenit!