Patru idei la început de an școlar

Seria materialelor pentru clasa IV-a debutează cu patru idei la început de an școlar. Idei care pot fi folosite și la alte clase și care sunt sprijinite de fișe de lucru pentru elevi. Patru idei la început de an școlar Ca de fiecare dată, în prima săptămână de școală desfășor cu copiii diverse activități de…

Lego-surprize și activități pentru prima zi de școală

Tot pentru începutul anului școlar am pregătit, în spiritul temei alese, câteva lego-surprize și activități. Este vorba despre micile daruri care îi vor aștepta pe copii în prima zi de școală. De asemenea, am conceput o activitate de reconectare și de prezentare a mesajului inspirațional al acestui an școlar. Lego-surprize Le-am numit așa pentru că…

Lego-mesajele clasei noastre

De câtva timp, pentru fiecare an școlar, obișnuiesc să aleg o temă care să ne inspire și să ne motiveze în fiecare zi de școală. Ea vine cu o poveste și se regăsește în decorul clasei. Este prezentă în surprizele oferite copiilor în prima zi de școală și în mesajele care ne vor însoți pe…

Lego-decorul clasei noastre

Pentru clasa a II-a am ales piesele Lego ca temă pentru decorarea sălii tocmai pentru că este unul dintre jocurile îndrăgite de copii. Mai mult, am simțit că ideea de a construi din blocuri care se așază unele peste altele se pliază pe specificul clasei a II-a. Intrăm în ultimul an al ciclului achizițiilor fundamentale.…

Colțul de lectură

În fiecare an în clasa mea a existat un spațiu dedicat cărților citite, așadar am creat din nou colțul de lectură. Mă rog, nu e chiar un colț, căci spațiul alocat cărților este un perete întreg pe care se află biblioteca clasei și panoul de lectură. Obișnuiam să folosesc un panou de plută (mai mic…

Reguli pentru menținerea sănătății

În contextul actual, când ne străduim să ținem la distanță pericolul reprezentat de Coronavirus, în clasa noastră își vor găsi loc, pe lângă materialele obișnuite, și aceste reguli pentru menținerea sănătății. Vor fi afișate la loc vizibil, vom discuta despre fiecare în parte și vom încerca să le respectăm întocmai. Sau atât cât se poate…

”Micii Ambasadori și Susținători Îndreptar Digital-MASID”. Invitație de participare

Școala Gimnazială Nr. 2 ”Diaconu Coresi” Brașov, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 6 ”Iacob Mureșianu” Brașov, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Brașov și al Asociației Techsoup România, vă invită să luați parte la prima ediție a proiectului județean ”Micii Ambasadori și Susținători Îndreptar Digital-MASID”. Proiectul este cuprins în CAEJ 2020, domeniul tehnic, poziția 8.…

Gânduri, obiective, dorințe la început de an școlar

Am povestit în articolele anterioare despre tema și mesajul clasei a IV-a. Din foarte multe motive ele se concentrează în jurul steluțelor. Puteți afla din acest articol mai multe detalii. Precum spuneam, în prima zi de școală copiii vor fi întâmpinați cu un mesaj de bun venit scris pe steluțe și afișat la tablă. Pe…

Kit pentru un an școlar plin de strălucire

Cea mai mare provocare pentru pregătirea începutului de an școlar a fost de această dată alegerea cuvintelor-cheie, a conceptelor, valorilor în jurul cărora se vor concentra apoi tema, mesajul și activitățile clasei a IV-a. Începând cu clasa a II-a, în fiecare an am ales un simbol care să îndemne, să motiveze, să orienteze acțiunile și…

Organizarea sălii de clasă

Despre organizarea sălii de clasă, mai precis despre partea de pavoazare, am mai povestit anul trecut atunci când am prezentat într-un articol câteva idei și materiale. Din toate motivele enumerate acolo, și în acest an școlar voi păstra același decor minimalist. Adică, două panouri de afișaj și un spațiu pentru lucrările realizate de copii. Planșele…

Calendar școlar pentru învățământul primar și preșcolar

Conform Ordinului Nr. 3191/2019 din 20 februarie 2019, emis de Ministerul Educației Naționale și publicat în Monitorul Oficial Nr. 145 din 22 februarie 2019, anul școlar 2019-2020 începe la 1 septembrie 2019 și se finalizează la 31 august 2020, cursurile desfășurându-se pe parcursul a 35 de săptămâni. Pentru preșcolari și elevii claselor primare este prevăzută…

Mesaj de bun venit

Am început pregătirea noului an școlar cu alegerea temei pentru clasa a IV-a. Am căutat acel ceva care să se potrivească clasei mele, să transmită un mesaj și să fie pe placul unor elevi măricei deja. Am oscilat între zborul fluturilor și strălucirea stelelor. Ambele idei mi se par potrivite pentru acești copii cărora le…

Panou dedicat cărților citite

În clasa noastră mereu a existat loc și timp pentru lectură. Clasa a IV-a continuă tradiția cititului împreună începută în clasa pregătitoare. Din nou o oră pe săptămână va fi alocată lecturii, cu cărți recomandate de mine sau de copii, cărți care vor fi citite și discutate cu toată clasa. Pe lângă acestea, copiii care…

Corpurile geometrice. Proiect de activitate didactică pentru clasa a III-a

Dacă aveți nevoie de câteva idei pentru o lecție de predare-învățare al cărei subiect este ”Corpurile geometrice”, vă invit să consultați acest proiect de activitate didactică. A fost realizat de doamna Moldoveanu Daniela, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 6 ”Iacob Mureșianu” Brașov. Proiectul face parte din colecția realizată în cadrul proiectului județean…

Vine primăvara!

featured-primavara2

Vine primăvara. Cam greu, ce-i drept, dar, calendaristic, e momentul pregătirilor pentru evenimentele specifice acestei perioade. Începem cu mărțișoarele, urmează 8 Martie și un pas ne desparte apoi de sărbătorile pascale. Mi-am propus ca în ultima săptămână a lunii februarie să încep pregătirile pentru redecorarea clasei. Prin urmare, în cele ce urmează, vă voi prezenta…

Ziua Internațională a Cititului Împreună

Prima zi a lunii februarie ne aduce Ziua Internațională a Cititului Împreună. Cu această ocazie  vom desfășura și noi o activitate dedicată lecturii. În arhiva de la finalul articolului sunt câteva materiale pe care le-am pregătit cu această ocazie. Încă de la începutul anului școlar am dat startul unor activități menite să îi apropie pe…