Clasa a doua Clasa întâi Dezvoltare personală clasa a doua Dezvoltare personală clasa întâi Managementul clasei Momente speciale

Amintiri din vacanță. A treia zi de școală

Începe școala… momentele frumoase ale verii devin amintiri din vacanță . Pentru cea de a treia zi de școală am realizat câteva materiale pe baza cărora vom rememora și vom împărtăși amintiri din vacanță.

Am pregătit în acest sens jocuri și câteva fișe ce în scurt timp vor deveni și ele amintiri despre amintiri. Fișele pot fi descărcate din documentul de la finalul articolului.

Amintiri din vacanță
Amintiri din vacanță

Pașii m-au purtat prin locuri minunate…

Este vorba despre două fișe. Pe una se află talpa unui picior pe care, în funcție de vârstă, copiii vor desena, vor menționa sau chiar vor descrie un loc sau mai multe locuri pe care le-au vizitat în vacanța de vară. După ce fiecare copil își prezintă fișa, ele pot afișate în sala de clasă. A doua fișă are trei tălpi desenate, pe fiecare dintre ele urmând a fi redate imagini din vacanță.

 Găletușa cu amintiri

Am ales găletușa pentru că și ea ne amintește de nisip, mare sau parc. Pe găletușă se află scrise câteva enunțuri pe care copiii le vor completa pe spațiile punctate. Aici, aminitirile din vacanța de vară includ și alte aspecte pe lângă cel mai interesant sau cel mai frumos loc vizitat. Vorbim despre cărțile citite, despre prietenii noi, despre aventuri, momente importante, momente interesante.

În partea de jos a găleții există un spațiu în care copilul va desena ceva din ceea ce a scris mai sus. De asemenea, în găletușă pot fi puse, tot prin desen, obiecte care amintesc de vacanța de vară.

Amintiri din vacanță. Înghețata

Pentru cei mai mici, care încă nu știu să scrie, am ales o imagine cu o înghețată. Și ea va fi decorată cu amintiri din vacanță.

Așa cum am spus mai sus, activitatea este planificată pentru a treia zi de școală, dar ea poate fi desfășurată și în altă zi.  Câteva idei  și materiale pentru o activitate care vizează autocunoașterea și pe care am planificat-o pentru a doua zi de școală puteți vizualiza și descărca de aici.