Clasa a doua Comunicare în limba română clasa a doua Comunicare în limba română clasa întâi Planșe

Grupurile de litere

Pentru că urmează să învățăm primul grup de litere – grupul ce, Ce – am realizat un set de planșe pentru toate grupurile de litere. După un an de școală, ele sunt urmate acum de un alt set pentru clasa a II-a.

Planșe pentru grupurile de litere – clasa I

Fiecare planșă conține grupul de litere mic și mare, de tipar și de mână. De asemenea, am introdus cuvinte care conțin grupul de litere ce urmează a fi învățat. Cuvintele conțin grupul de litere la începutul cuvântului, în interior și la sfârșitul cuvântului. Pe fiecare planșă există și un substantiv propriu pentru ilustrarea grupului de litere scris cu majusculă. Pentru fiecare cuvânt – cu execepția numelor – am inserat imagini corespunzătoare. Am utilizat aceste planșe în lecțiile de predare-învățare fiind un suport eficient pentru familiarizarea copiilor cu grupul de litere învățat. Cuvintele de pe planșe au fost rostite, citite, despărțite în silabe, integrate în enunțuri proprii, transcrise.

Planșele sunt de dimensiuni A4, pot fi descărcate și imprimate pentru a fi afișate în clasă. Descărcați atașamentul cu imaginile la calitate 300 DPI, dimensiuni 3508×2480 px.

De asemenea, în format mic, planșele se pot transforma în fișe de lucru ce pot fi lipite în caietul copiilor.

Planșe pentru grupurile de litere – clasa a II-a

În clasa a II-a reluăm grupurile de litere – pronunțare și scriere corectă. Prin urmare, am creat un nou set de planșe care să vină în sprijinul elevilor. Planșele păstrează modelul celor de mai sus cu câteva diferențe, prima dintre ele fiind renunțarea la prezentarea scrierii de mână pe spațiul de scris tip 1. Am grupat pe o planșă câte două grupuri de litere (ce și ci, ge și gi, che și chi, ghe, și ghi).

Unul dintre motive a fost faptul că ele se regăsesc în acest mod în manualul de comunicare în limba română. De asemenea, am păstrat o parte din cuvinte, respectiv imagini, pe cât posibil grupurile de litere să se regăsească la începutul, în interiorul și la finalul cuvântului. Planșele au dimensiunea A4, pot fi imprimate și afișate în clasă. Pentru o imprimare de calitate vă recomand descărcarea arhivei de la finalul articolului.