Managementul clasei

Am terminat! Ce fac acum?

”Am terminat!…Ce fac acum?„…Iată o situație care se regăsește în orice colectiv de elevi. Fiecare copil lucrează în ritmul său propriu. Cu siguranță, există în fiecare clasă câțiva elevi care termină sarcinile de lucru mai repede decât colegii lor. Apare inevitabila întrebare ”Ce fac acum?”. Pentru a evita deranjarea copiilor care lucrează, la începutul anului școlar, am afișat la vedere aceste planșe cu sfaturi pentru cei care lucrează mai repede.

Planșe cu sfaturi și recomandări – Am terminat!…Ce fac acum?

Fiecare copil poate să aleagă unul dintre ele, păstrând astfel liniștea în clasă. Trebuie menționat faptul că am ales aceste sfaturi în funcție de resursele existente în sala de clasă. Spre exemplu, noi avem o bibliotecă cu cărți pentru copii, jocuri de masă și, de asemenea, pe pervazul unei ferestre, am pus o mapă cu foi goale pentru desen, fișe cu jocuri diverse, planșe de colorat. Acestea sunt doar câteva recomandări pe care le-am conceput având în vedere vârsta copiilor.

În funcție de particularitățile colectivului de elevi, de interesele copiilor aceste sfaturi pot fi adaptate, modificate, înlocuite cu altele adecvate vârstei.

Spor la treabă, dragi colegi.

Comments are closed.