Momente speciale

Îl așteptăm pe Moș Crăciun

Luna decembrie este perioada în care în fiecare clasă pregătirile pentru întâmpinarea celui mai drag moș sunt în plină desfășurare. Fie că este vorba de pregătirea unei serbări, a unei șezători, de desfășurarea unui atelier de confecționare de podoabe, de învățarea cântecelor tradiționale, atmosfera este clar una plină de bucurie și de anticipare.

Și noi îl așteptăm pe Moș Crăciun, realizarea ghirlandei faptelor bune fiind una dintre aceste activități. Despre ea puteți citi aici. O altă activitate pe care o puteți realiza cu copiii în aceste zile este ”Cărticica de Crăciun”.
Revenind la pregătirile pentru apropiata sosire a lui Moș Crăciun, mi-am dat seama că am avea mare nevoie de un banner prin care să anunțăm că îl așteptăm mai întâi pe Moș Nicolae, apoi pe Moș Crăciun.

Îl așteptăm pe Moș Crăciun. Banner

Îl așteptăm pe Moș Crăciun
Îl așteptăm pe Moș Crăciun

În arhiva de la finalul articolului veți găsi două documente care conțin două variante de litere mari de tipar pentru a compune mesajul ”În așteptarea lui Moș Nicolae”, respectiv ”În așteptarea lui Moș Crăciun”. Pe o pagină sunt așezate câte două litere. După cum se observă, unele dintre se repetă de două, de trei sau chiar de patru ori. Așezarea lor pe pagină a fost astfel făcută încât, la imprimare, literele care se repetă de două ori, spre exemplu, să fie așezate în pereche. În acest fel nu este nevoie să imprimați pe rând fiecare literă în parte.

Îl așteptăm pe Moș Crăciun. Litere

Literele sunt roșii, fiecare dintre ele cu un strop de zăpadă albă deasupra. Deși la prima vedere par asemănătoare, între literele din cele două documente există o ușoară diferență. Mi-a fost greu să aleg un model, așa că vă las pe dumneavoastră să o faceți. Eu zic că e de ajutor faptul că forma lor nu va ridica dificultăți la decupat. Pentru imprimare ar fi nevoie de:
-paginile cu Î și P, M și Ă, A și A, C și C – un exemplar;
-paginile cu Ș și T, R și L, U și O, A și I – câte două exemplare;
-pagina cu N și E – trei exemplare.
În acest fel, bannerul va putea fi folosit mai întâi pentru Moș Nicolae, apoi pentru Moș Crăciun, înlocuind doar numele.

Bannerul format din literele decupate poate fi afișat în clasă, deasupra locului unde sunt afișate lucrările copiilor, deasupra tablei sau poate fi folosit la serbarea de Crăciun.

Alfabet de iarnă

Am completat anul acesta colecția literelor cu două modele noi. Este vorba despre litere scrise pe globulețe colorate și litere care ”poartă” căciula lui Moș Crăciun. De această dată am introdus toate literele alfabetului. M-am gândit că în acest fel fiecare își va alege literele în funcție de mesajul dorit. Planșele pot fi imprimate la dimensiune A4.