Clasa a treia Matematică pentru clasa a treia

Înmulțirea unui număr cu o sumă

Suntem în săptămâna în care îl așteptăm pe Moș Nicolae, așadar și materialele folosite la matematică vor fi pe această temă. Dar până vine Moșul, noi vom învăța despre înmulțirea unui număr cu o sumă. Vă prezint mai jos câteva fișe pregătite pentru această lecție.

Înmulțirea unui număr cu o sumă. Aspecte teoretice și exemplificări

Înmulțirea unui număr cu o sumă
Înmulțirea unui număr cu o sumă

Pentru acest moment al lecției avem două fișe. Vom porni de la un exemplu concret, provocându-i pe elevi să rezolve problema de pe fișa de lucru, individual. După cum vor observa, pe fișa de lucru există spațiu pentru două moduri de rezolvare, însă, în această fază, li se va cere să rezolve problema așa cum gândesc ei că este corect și potrivit. Se va discuta despre modul de rezolvare și, dacă se întâmplă să apară cele două moduri de rezolvare, atunci fiecare copil va completa pe fișa sa modul de rezolvare pe care nu l-a făcut inițial. Dacă există unul și același mod de rezolvare la nivelul întregii clase, atunci cel de-al doilea va fi descoperit împreună cu copiii.
Partea teoretică a lecției este prezentată sub forma unor …. ambulanțe. Când uităm sau nu suntem siguri cum se procedează apelăm la fișa de prim-ajutor. Acolo avem regulile și câte un exemplu pentru fiecare mod. Fișele pot fi lipite în caietele copiilor.

Fixarea cunoștințelor

A sosit momentul să arătăm ce și cât am înțeles referitor la tema lecției. Revenind la Moș Nicolae, fiecare copil va primi o fișă de lucru. Pe imaginea unei șosete se află exerciții și probleme. Rezolvarea se va face în două moduri, pe caiet. Fișa poate fi decupată pe contur și lipită în caietele copiilor.

Fișele prezentate pot fi descărcate din documentul de mai jos. Pentru înmulțirea numerelor naturale găsiți pe site foarte multe materiale. Vă invit să le vizualizați și să le descărcați dacă credeți că vă sunt de ajutor. Spre exemplu, într-un articol recent, am postat câteva fișe de lucru care cuprind, pe lângă alte tipuri de exerciții, și câteva referitoare la înmulțirea cu o sumă.