Managementul clasei Momente speciale

Calendar 2017-2018

O altă idee pentru prima zi de școală ar putea fi acest calendar 2017-2018 ce poate fi personalizat. L-am numit calendarul clasei și l-am postat în format editabil pentru a fi completat  înainte de a fi oferit copiilor cu datele de naștere ale acestora.

Calendar 2017 – 2018

Calendarul este pentru perioada septembrie 2017 – august 2018 pentru a fi în concordanță cu anul școlar.  Este editat pe o foaie A 4 pe care am inserat 12 dreptunghiuri colorate în culorile specifice fiecărui anotimp. În interiorul fiecărei casete se află calendarul lunii respective. Alături este un spațiu de scris  în care pot fi inserate datele de naștere ale copiilor. Cel puțin, așa l-am folosit eu.

Pot fi adăugate sărbători oficiale și neoficiale, sărbători religioase, evenimente din viața școlii sau a comunității, vacanțele. Calendarul poate fi oferit și necompletat , eventual doar cu niște spații trasate pentru a fi completat de către fiecare copil cu evenimentele care au o însemnătate deosebită pentru el.

Calendar 2017-2018
Calendar 2017-2018

Imaginea din fundal înfățișează doi elevi, dar ea poate fi înlocuită cu o imagine cu simbolul clasei sau cu o fotografie a clasei, spre exemplu. De asemenea, o altă idee ar fi împărțirea calendarului pe două foi A4 care apoi se vor imprima față-verso. În acest caz spațiul de scris devine mai generos și pot fi introduse mai multe sărbători/evenimente/aniversări.

Realizat pe o foaie cu o dimensiune A 3, el poate fi afișat în clasă și completat pe parcursul anului școlar.

Calendarul poate fi o surpriză drăguță pentru prima zi de școală, dar și un obiect util pe care copilul îl poate afișa în camera sa.

Acest calendar este doar un exemplu de material ce poate fi oferit copiilor la începutul anului școlar. L-am prezentat aici pentru că eu l-am folosit cândva și copiilor le-a plăcut foarte mult.

Alte surprize pentru prima zi de școală:

Pe blog există și alte materiale  care pot fi folosite ca surprize pentru prima zi de școală.

Orare cu diverse modele pot fi descărcate de aici. Un orar personalizat al casei poate fi realizat prin inserarea unor fotografii din activitățile clasei din anul precedent, fotografii în care să se regăsească toți copiii din clasă.

Semne de carte cu citate pot fi descărcate de aici.  Acestea sunt în format editabil (word). Un alt set de semne de carte se află în arhiva de la finalul acestui articol.

Pliant cu tabla înmulțirii și tabla împărțirii poate fi descărcat de aici.

Acrostihuri cu simbolul clasei pot fi descărcate de aici.

Coronița pentru prima zi de școală, în format editabil, poate fi descărcată de aici.