Activități de timp liber

Jocuri de atenție

Iată câteva jocuri de atenție care pun la încercare perspicacitatea copiilor, jocuri ce pot fi utilizate atât la școală, cât și acasă de copii cu vârste cuprinse între 6 și 8/9 ani.

Pentru că suntem în vacanța de iarnă, unele fișe sunt cu tematică de sezon. Sarcinile de lucru sunt amuzante și diverse. Ele au scopul de a pune la încercare atât cunoștințele dobândite la școală, cât și abilitățile artistice, dar mai ales atenția și perspicacitatea. Fișele prezintă jocuri tip labirint, Sudoku, careul literelor, careul cuvintelor. Pot fi folosite pentru petrecerea timpului liber, dar și în completarea unor activități la școală.

Jocuri de atenție

În aceeași categorie a jocurilor de atenție intră și desenarea unor obiecte urmând anumite instrucțiuni. Pe o foaie cu pătrățele se marchează un punct din care pornește desenul. Copilul va trasa linii verticale, orizontale sau oblice, de sus în jos sau de jos în sus, de la stânga la dreapta sau invers în funcție de îndrumările primite.

Acestea sunt redate prin săgeți care indică direcția și prin cifre care arată numărul de pătrățele pe care se trsează linia. Câteva modele de astfel de desene puteți găsi aici. Este o activitate distractivă care copiilor le-a plăcut extrem de mult.