Iată-ne ajunși și la mult așteptatul moment al învățării înmulțirii la clasa a II-a. De către copii, cel puțin. Am început primele lecții cu adunarea repetată de termeni egali și semnificația operației de înmulțire. Pe site găsiți câteva materiale în acest sens.
Pentru lecțiile următoare am pregătit un material ce va fi utilizat în fiecare lecție în care introducem un nou factor al înmulțirii. Este vorba despre niște fișe cu tabla înmulțirii ce vor fi lipite în caietele copiilor.
Înmulțirea pe steluțe. Descrierea fișelor
Am ales prezentarea tablei înmulțirii pe steluțe dintr-un motiv pur subiectiv. Mi s-a părut o idee drăguță de care s-ar bucura o clasă de steluțe. Și așa a și fost.
Documentul conține mai multe pagini, începe cu înmulțirea cu 1 și se termină cu înmulțirea cu 10. Pe fiecare pagină sunt câte șase steluțe. La fiecare lecție nouă elevii vor primi steluța corespunzătoare subiectului lecției. Steluța va fi lipită în caiete.
Fișele sunt color. Fiecare steluță poate fi colorată ulterior după preferințele copiilor.
Înmulțirea pe steluțe. Utilizarea fișelor în lecții
Nu am dorit ca aceste steluțe să prezinte direct tabla înmulțirii, sarcina copiilor fiind doar aceea de a decupa și de a lipi.
Steluțele noastre vor fi utilizate ca material de învățare. După cum veți observa, în mijlocul steluței este deînmulțitul, iar în colțuri, pe rând, fiecare număr de la 0 la 10. Produsele nu sunt scrise și aici intervine elevul.
Vom apela la adunarea repetată pentru a găsi aceste produse. Așadar, odată ce rezultatul este aflat prin adunare repetată, el va fi trecut în cerculețe.
Aceste fișe reprezintă doar o mică parte din resursele pregătite pentru lecțiile dedicate înmulțirii. Pe site sunt multe fișe de lucru și jocuri, mai ales pentru lecțiile de consolidare. Dacă vă plac, vă invit să le duceți în clasele dumneavoastră. Spor la învățat!