Pentru înmulțirea cu 10 am pregătit două fișe de lucru pe care le găsiți la finalul articolului. De data aceasta am reușit să le postez într-un format editabil. Astfel, puteți face modificările dorite și puteți folosi formatul lor și în alte lecții.
Înmulțirea cu 10. Terminologie matematică

Așa cum ne-am obișnuit deja, încercăm să ne familiarizăm cu terminologia specifică înmulțirii într-un mod cât mai atractiv. Copiilor le plac acești organizatori grafici, de aceea am încercat, de la lecție la lecție, să le aduc ceva nou. Pentru înmulțirea cu 10 avem o floricică. Ea a fost lipită în caietele copiilor și colorată. Unii au pliat petalele spre interior, alții le-au lipit pe caiet. În centrul florii se află cuvintele și expresiile matematice specifice înmulțirii. Am ales această variantă deoarece, pe petalele florii apar exercițiile în care vom regăsi aceste expresii.
Fișa poate fi rezolvată individual (sub formă de concurs, spre exemplu) sau frontal, cu întreaga clasă. Pe măsură ce o sarcină este rezolvată corect, copiii colorează petala respectivă.
Înmulțirea cu 10. Fișă de lucru
Următoarea fișă de lucru este pe imaginea unui creion. Cuprinde șase exerciții și probleme diverse. Sarcinile de lucru sunt următoarele:
1.Află produsele numerelor: 2 și 10; 9 și 5; 10 și 4; 6 și 2.
2.Mărește de 7 ori numerele 2, 5 și 10.
3.Din produsul numerelor 10 și 8 ia numărul 37.
4.Adună dublul numărului 8 cu înzecitul numărului 6.
5.Dublează produsul numerelor 4 și 10.
6.Bunicul a strâns din livadă 5 coșuri a câte 10 mere și 2 coșuri a câte 9 pere. Câte mere a strâns bunicul? Câte pere a strâns bunicul? Câte fructe a strâns în total?
Fiind în format editabil, ele pot fi înlocuite. Și această fișă poate fi decupată și lipită în caiete.
Dacă v-au plăcut materialele, va urăm spor la treabă!