Momente speciale

Diplome de la Moș Crăciun

 Fiecare copil i-a scris o scrisoare lui Moș Crăciun. Toate scrisorile sunt citite cu mare atenție și este verificat  comportamentul fiecărui copil. Ca urmare, cadourile vor fi însoțite de diplome de la Moș Crăciun. Acestea pot fi descărcate din arhiva de la finalul articolului.

Diplome de la Moș Crăciun

Diplomă de la Moș Crăciun
Diplomă de la Moș Crăciun

Pregătirile pentru întâmpinarea lui Moș Crăciun sunt în toi. Pregătim decorațiuni pentru brad, repetăm colindele sau învățăm altele noi, recităm poezii și multe altele. Spre exemplu, în acest moment, noi completăm zi de zi, câte o pagină din ”Cărticica de Crăciun”. Deja i-am scris moșului bun câte o scrisoare. Știm cu toții că fiecare copil investește timp și efort în redactarea scrisorilor către Moș Crăciun. Încep cu mult timp înainte de Crăciun și încearcă din răsputeri să îl convingă pe Moș că merită cadourile dorite. Fiecare scrisoare este elaborată cu maximă seriozitate și cu tot talentul de care dispune copilul. Urmează apoi trimiterea scrisorii și emoțiile, întrebările, îndoielile privind răspunsul moșului.

Cred că o diplomă atașată cadourilor contribuie la întărirea convingerii că merită atenția lui Moș Crăciun. Dacă este oferită la școală are o însemnătate și mai mare. Pe lângă faptul că este cuminte, ascultător, Moș Crăciun îi apreciază și eforturile la învățătură. De asemenea, Moș Crăciun are și un îndemn pentru copii, un mesaj care să îi motiveze să păstreze aceeași atitudine pozitivă. Diploma poate fi personalizată cu numele copilului.

Anul trecut școlar am conceput două modele, fiecare cu alt mesaj, dar ideea fiind aceeași. Anul acesta am mai adăugat încă opt modele. Am păstrat ideile, dar am schimbat imaginile. Un exemplu este cel din imaginea prezentată în articol.  Dacă vă place ideea, sper să găsiți un model potrivit.
Noi am printat diplomele color, în format A5, însă ele pot fi imprimate și la dimensiune mai mare.