Lăsând în urmă baloanele de anul trecut, în acest an școlar calendarul zilelor de naștere va fi expus în clasă pe ciupercuțe. Am ales această variantă pentru că suntem o clasă de ștrumfi, iar căsuțele acestora nu sunt altceva decât niște ciupercuțe.
Calendarul zilelor de naștere- ciupercuțe
Este vorba de 12 ciupercuțe în culori diferite, câte una pentru fiecare lună a anului. Cele aferente anotimpului toamna sunt pe nuanțe de portocaliu-maro, cele de iarnă pe nunațe de albastru, cele de primăvară pe verde, iar pentru anotimpul vara am ales culori specifice – galben, roșu , chiar roz. Ciupercuțele de mai jos sunt pentru exemplificare:
Pe fiecare ciupercă există 5 buline mari, albe (și altele mai mici, doar de decor). Aici voi lipi pozele copiilor care își sărbătoresc ziua de naștere în luna respectivă. În cazul în care sunt mai mult de 5 copii născuți în aceeași lună, pozele pot fi lipite pe piciorul ciupercii. În lipsa pozelor, poate fi scris numele copilului. O altă variantă ar fi afișarea unei ciupercuțe (la dimensiune mai mică) pentru fiecare copil născut în aceeași lună. În acest caz, pe bulină, pe lângă poza copilului, pot fi scrise data și numele copilului.
Calendarul zilelor de naștere – afișare
În funcție de spațiul disponibil în clasă, pot fi afișate toate cele douăsprezece ciupercuțe. Ele pot fi dispuse în jurul a doi ștrumfi, imprimați la o mărime mai mare decât ciupercile. De asemenea, pot fi afișate câte una corespunzătoare lunii în care ne aflăm sau câte trei pentru fiecare anotimp în parte. Voi opta pentru prima variantă (sau pentru ultima) pentru a afișa și copiii care își sărbătoresc ziua de naștere în vacanța de vară.
Pentru că este vorba de ciupercuțe, cred că ele pot fi folosite indiferent de simbolul clasei. Buburuze, albinuțe, arici, bufnițe sau orice personaj din desene animate sau din povești poate fi alăturat acestor ciuperci.
Dacă vă place calendarul zilelor de naștere sub această formă, puteți descărca cele douăsprezece ciupercuțe din arhiva de mai jos.
Comments are closed.