Managementul clasei Planșe

Trenuleț aniversar

Modalitățile de expunere a zilelor de naștere ale copiilor pot fi extrem de diverse. Alegerea potrivită depinde, printre altele, de spațiul disponibil din clasă, de numărul copiilor, de celelalte materiale didactice expuse. Un trenuleț aniversar ar putea fi o opțiune dacă nu aveți deja expus un trenuleț în clasă.

Trenuleț aniversar

La sugestia unei colege și pentru că vagoanele erau deja pregătite pentru tabla înmulțirii și tabla  împărțirii, am realizat un trenuleț aniversar pentru cei care doresc să prezinte calendarul zilelor de naștere sub această formă.

Acest trenuleț aniversar are 13 planșe – o locomotivă și douăsprezece vagoane, câte unul pentru fiecare lună a anului, fiecare la dimensiune A4. Ca și în cazul ciupercuțelor, vagoanele sunt colorate în culori specifice anotimpurilor. Pentru lunile de toamnă am ales nuanțe de portocaliu și maro, primăvară vine în nuanțe de verde, vara este galbenă șiluminoasă, iarna este în tonuri de albastru.

Pe fiecare vagon există câte cinci imagini pe care pot fi lipite fotografiile copiilor născuți în luna respectivă. După cum se observă, și aceste imagini reprezintă simboluri ale anotimpurilor. Exemplific cu câte un vagon pentru fiecare anotimp:

În arhiva de la finalul articolului veți găsi toate vagoanele cu următoarele imagini:

  • Lunile de toamnă: frunze, mere, nori
  • Lunile de iarnă: brăduți, fulgi, oameni de zăpadă
  • Lunile de primăvară: ghiocei, ouă colorate, buburuze
  • Lunile de vară: baloane, soare, flori

Acest calendar poate fi folosit indiferent de simbolul clasei. El poate fi personalizat adăugând deasupra vagoanelor imagini cu albine, fluturi, buburuze sau orice altceva reprezintă simbolul clasei. Locomotiva are un banner cu urarea ”La mulți ani!„. Poate fi lipită poza cadrului didactic sau se poate scrie clasa.

Calendarul zilelor de naștere sub formă de ciupercuțe poate fi descărcat dând click aici.

Dacă vă atrage ideea afișării în clasă a unui calendar al zilelor de naștere  sub forma unui trenuleț, puteți descărca imaginile pentru imprimare din arhiva de mai jos: