Managementul clasei Momente speciale

”Temă de vacanță”

Vine vacanța! Ne mai despart doar câteva zile de sfârșitul anului școlar și toată lumea, de la mic la mare, vorbește doar despre mult așteptata vacanță. Știu că nu este chiar potrivit a aduce în discuție cuvântul temă sau, mai rău, temă de vacanță, dar o voi face totuși.

La final de an școlar…

Pentru cei din clasa I nu a fost un an tocmai ușor. Oricât de mult ne-am jucat (și chiar ne-am jucat), treptat, fiecare copil și-a dat seama că dincolo de joc e ceva mai mult. E responsabilitatea de a fi elev cu tot ceea ce înseamnă acest lucru. Trebuie să fii ordonat, trebuie să fii punctual, trebuie să fii atent, să înveți să citești, să scrii, să socotești. Să ții minte ceea ce ți se spune, să respecți reguli, să te comporți ca un adevărat elev. Să fii copil mare. Ne-am străduit și până la urmă am reușit. Și unde nu am reușit chiar cum ne-am dorit mai exersăm, că abia am terminat clasa întâi, nu-i așa?

Ideea e că acum a sosit momentul să ne bucurăm de vacanță. O vacanță lungă pentru cei mici, plină de promisiuni, de planuri, de visuri legate de aventuri care mai de care mai incitante.

Temă de vacanță

Vorbeam mai sus de o temă de vacanță. Da, este o temă și încă una obligatorie. Este o temă despre joc și joacă, despre  odihnă și relaxare, despre petrecerea cu folos a timpului liber. Tot ceea ce ne înconjoară reprezintă o sursă de învățare, tot ceea ce facem poate fi o experiență de învățare.

A spera că tabletele, telefoanele, computerele vor fi înlocuite de sugestiile de mai jos este nerealist. Cu toate acestea, în această vară nu uitați să vă bucurați de natură, de familie, de prieteni, de cărți:

 Temă de vacanță
Temă de vacanță

Și, dacă ați realizat în întregime această temă de vacanță, poate n-ar fi rău să rezolvați vreo două, trei exerciții la matematică.

Vacanță plăcută, dragi elevi!

Mesajul este sub forma unui acrostih. Pentru fiecare literă a cuvântului ”vacanță” a fost creat un enunț. Sunt convinsă că sugestiilor prezentate mai sus pot fi adăugate unele chiar mai inspirate.  Imaginea de mai sus poate fi descărcată în format word pentru modificările pe care doriți să le realizați. Alte materiale ce pot fi utilizate la finalul anului școlar găsiți aici.

Vacanță plăcută, stimați colegi!