Managementul clasei Momente speciale

Vine primăvara!

featured-primavara2

Vine primăvara. Cam greu, ce-i drept, dar, calendaristic, e momentul pregătirilor pentru evenimentele specifice acestei perioade. Începem cu mărțișoarele, urmează 8 Martie și un pas ne desparte apoi de sărbătorile pascale.

Mi-am propus ca în ultima săptămână a lunii februarie să încep pregătirile pentru redecorarea clasei. Prin urmare, în cele ce urmează, vă voi prezenta câteva materiale pe care le-am pregătit pentru această perioadă.

Vine primăvara! Litere colorate, de decupat și afișat

Prima schimbare în decorul clasei va fi legată chiar de numele anotimpului. În acest scop am pregătit un set de litere cu ajutorul căruia voi compune cuvântul ”PRIMĂVARA”. Bannerul astfel obținut poate fi afișat pe perete sau deasupra panoului pe care vor fi expuse lucrările pe care copiii le vor realiza pe parcursul următoarelor trei luni.

Veți găsi în documentul ”Litere Primăvara” 15 litere și cifrele 1 și 8. Cu ajutorul lor puteți obține nu doar cuvântul ”PRIMĂVARA”, ci și denumirile lunilor de primăvară – martie, aprilie, mai. Cifrele 1 și 8 pot fi folosite pentru a scrie 1 MARTIE sau 8 MARTIE, mai ales dacă doriți să amenajați spațiul pentru un moment artistic.

Pe o pagină sunt așezate câte două litere, fiecare având dimensiune A5. Sunt colorate în culori vii, specifice anotimpului – galben, verde, albastru deschis și decorate cu flori și fluturi.

Un alt document din arhivă, cel numit ”Litere-8 Martie”, conține un nou set de litere. Și ele sunt decorate și colorate (de data aceasta am optat pentru o nuanță de roșu). Pot fi folosite pentru a scrie 8 MARTIE, ZIUA FEMEII sau urarea LA MULȚI ANI! De asemenea, dimensiunea lor este A5.

Vine primăvara! Suport pentru mărțișoare

Pentru prima zi a lunii martie vom avea deja mărțișoarele confecționate și pregătite pentru a fi dăruite. Pentru că aveam nevoie de un suport de carton pe care să fixăm mărțișorul, am realizat câteva modele. În funcție de mărimea și de culorile mărțișorului puteți alege din documentul ”Suport mărțișor” cartonașul pe care îl considerați cel mai potrivit.

Pe primele două pagini imaginile au formă pătrată, iar cele de pe următoarele două pagini sunt dreptunghiulare. Veți găsi aici ghiocei, floricele, fluturi, păsări. Sunt așezate câte 6, respectiv câte 9 pe pagină. Trebuie doar imprimate și decupate, eventual tăiate, pe contur.

cartonașe pentru mărțișoare
Felicitări și suport de mărțișoare

Alte modele ce pot fi utilizate sunt cele sub forma unor felicitări de dimensiune mică. Le găsiți mai jos. De data aceasta, culorile predominante sunt alb și roșu. Alături de ele există un model cu ghiocei.

Un alt material pregătit pentru Ziua Mărțișorului este setul de patru diplome color ce poate fi descărcat de la finalul articolului. Activitățile dedicate acestui moment special se pot încheia cu oferirea unei diplome. Implicarea copiilor va fi astfel valorizată. Fiecare model este diferit, elementul comun fiind mărțișorul.

diplome de 1 martie
Diplome de 1 Martie

Pe site mai găsiți, de asemenea, materiale pentru activități dedicate Zilei Mamei (două modele de felicitări).

La mulți ani. mămico!

Litere de primăvară

Literele din documentul „În așteptarea primăverii” au fost special realizate pentru cele două evenimente de la începutul lunii martie. Cu ajutorul lor, putem marca, pentru început ziua de 1 Martie, iar apoi pe cea de 8 Martie. Tot aici găsiți literele necesare scrierii mesajului ”La mulți ani, mămico!”. Literele sunt colorate, decorate cu ghiocei și au dimensiune A4. Pot fi imprimate, decupate și folosite pentru pavoazarea clasei sau pentru serbări, evenimente.