Momente speciale

Surprize de la Iepuraș

În săptămâna premergătoare vacanței de primăvară invitatul nostru în clasă va fi nimeni altul decât Iepurașul. Și nu unul oarecare, ci acela care le aduce surprize copiilor cu ocazia sărbătorilor pascale. Poate suntem un pic cam mari acum să mai credem cu adevărat în acest personaj, dar, asemenea lui Moș Crăciun, el aduce multă bucurie copiilor. Fără a minimaliza semnificația Paștelui și importanța acestei sărbători , în acest articol ne îndreptăm atenția aupra câtorva surprize de la Iepuraș. Deja am pregătit câteva materiale.

Am gândit la Limba și literatura română o lecție în care în care vom citi câteva texte ce se încadrează în tematica evenimentului. La Matematică, la lecția despre perimetru și poligoane, am asamblat deja un puzzle și urmează să desenăm, să măsurăm, să calculăm și chiar să găsim locurile în care iepurașul a ascuns ouăle. Despre această lecție voi povesti mai detaliat în următorul articol.

Am pregătit pentru lecția de Educație civică un joc cu ouă, iar la Științe ale naturii vom discuta în continuare despre mișcare tot cu ajutorul invitatului nostru. Bineînțeles că va participa și la Joc și mișcare și la Arte vizuale și abilități practice.
În cele ce urmează vă prezint câteva materiale cu ajutorul cărora se pot desfășura diferite activități.

Surprize de la Iepuraș. Ouă și iepurași de colorat

Pentru copiii mai mici imaginile pot fi folosite chiar în acest scop. Ouăle pot fi colorate, pictate, decorate prin diferite tehnici, decupate și lipite pe felicitări, de exemplu. Sau pot fi prinse pentru a forma cu ele ghirlande pentru pavoazarea clasei sau a ferestrelor. Noi le vom folosil a ora de Educație civică. Fiecare copil va primi un ou care va fi prins pe spatele acestuia. Copiii vor scrie mesaje de apreciere, vor evidenția calitățile, vor exprima mulțumiri pentru anumite fapte ale fiecărui copil sau poate, pur și simplu, unii își vor cere iertare pentru neînțelegerile, cuvintele sau faptele mai puțin dorite.
În documentul atașat la finalul articolului veți găsi și câte două ouă lipite unul de celălalt. Prin decupare și îndoire obținem o felicitare, o invitație sau un spațiu pentru alcătuirea unui text.

Surprize de la Iepuraș. Diplome de la Iepuraș

La finalul săptămânii fiecare copil va primi o diplomă, un semn de apreciere de la Iepuraș. În document veți găsi patru modele color, la dimensiune A4. Pentru fiecare model sunt trei texte diferite. Am vrut să fie un pic diferite de cele pe care le găsim pe diplomele școlare de aceea am ales intenționat cuvintele ou și ouă pe care le-am strecurat în interiorul altor cuvinte. Diplomele pot însoți cadourile pe care copiii le primesc cu ocazia sărbătorilor pascale.

Imagini cu diferite liniaturi

Acum este momentul pentru a folosi o parte din imaginile pe care le găsiți aici. Pentru clasa a III-a avem, spre exemplu, imagini cu ouă cu spațiu dictando și rețea cu pătrățele. Pentru clasa I și a II-a există spațiu de scris tip I sau tip II.


Cu puțină imaginație multe sarcini de lucru pot fi realizate pe aceste imagini. Vă invit să descărcați și să folosiți la clasă sau acasă și materialele pe care le-am prezentat mai sus.