Clasa a doua Matematică și explorarea mediului clasa a doua Planșe

Planșe pentru adunare și scădere

Aceste planșe pentru adunare și scădere, realizate în format A4 și expuse în clasă, îi ajută pe elevi să rețină mai ușor semnificația și terminologia matematică specifică operațiilor de adunare și scădere.

De asemenea, în format mai mic, ele pot fi lipite în caietele de matematică la lecțiile respective.

Planșe pentru adunare și scădere

Imaginile de pe planșe sugerează semnificația celor două operații matematice. De asemenea, faptul că denumirile numerelor care se adună sau se scad sunt permanent la vedere i-a ajutat foarte mult pe copii la rezolvarea problemelor. Încet-încet, ei s-au familiarizat cu terminologia matematică specifică operațiilor de adunare și scădere.

Din aceeași categorie a planșelor pentru matematică și explorarea mediului fac parte și planșele cu simboluri matematice. Este vorba despre semnele specifice operațiilor de adunare și scădere sau cele pentru compararea numerelor naturale. Crocodilul prietenos ne învață semnele ”plus”, ”minus”, ”egal”, ”mai mic”, ”mai mare”, în timp ce un puișor ne ajută la compararea numerelor. Și aceste planșe pot fi descărcate la dimensiune A4, potrivită pentru imprimare, accesând următorul link: http://clasamea.eu/simboluri-matematice/.

Dacă vă plac și le considerați utile, planșele pot fi descărcate la dimensiune potrivită pentru imprimare din fișierul atașat.