Fără categorie

Proiectul județean ”ProDIDACT” – invitație de participare

În perioada martie-iunie 2017 se va derula proiectul județean ”ProDIDACT – proiectare didactică –exemple de bune practici”(cuprins în CAEJ 2017, pag. 10, poz. 3, domeniul științific.) Proiectul este organizat de Școala Gimnazială Nr. 6 ”Iacob Mureșianu”  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Universitatea Transilvania din Brașov – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Liceul ”Andrei Mureșanu”, Liceul Liceul Teologic Ortodox ”Sfântul Constantin Brâncoveanu” Făgăraș, Școala Gimnazială Nr. 11 ”Ștefan Octavian Iosif” , Casa Baiulescu .

Proiectul județean ”ProDIDACT – proiectare didactică – exemple de bune practici”

Proiectul se adresează cadrelor didactice din învățământul primar, studenților Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, elevilor liceelor pedagogice.

Proiectul județean ProDIDACT
Prodidact

Proiectul urmărește, pe de o parte, dezvoltarea interesului cadrelor didactice din ciclul primar/ viitoarelor cadre didactice față de proiectarea didactică, stimularea creativității acestora pentru proiectarea unor activități de predare-învățare-evaluare inovative în vederea asigurării unui învățământ de calitate, precum și formarea continuă, științifică și pedagogică a cadrelor didactice/viitoarelor cadre didactice prin dezvoltarea competențelor metodologice și de management al carierei didactice.

Prin acest proiect  dorim să le oferim cadrelor didactice posibilitatea de a împărtăși din experiența profesională. Creativitatea, profesionalismul, experienţa, dăruirea şi dragostea faţă de meseria de dascăl fac din învăţători adevărate surse de idei, soluţii, reuşite, exemple de bune practici.  Realizarea unei colecţii de exemple de proiecte de lecție de calitate este necesară şi oportună. Nu este vorba despre„reţete de predare”, ci de stimularea imaginaţiei constructive şi a harului pedagogic al fiecărui învăţător.

De asemenea, se doreşte a se evidenţia şi  aprecia munca de zi cu zi a învăţătorului şi de a veni în sprijinul tuturor cadrelor didactice din învăţământul primar, adresându-se în aceeaşi măsură învăţătorilor cu experienţă la catedră, precum şi celor debutante sau înscrise la examenele pentru obţinerea gradelor didactice sau a celor care se pregătesc pentru a deveni profesori pentru învăţământul primar.

Proiectul județean se va finaliza cu simpozionul ”PROIECTAREA DIDACTICĂ ÎN CICLUL PRIMAR ÎNTRE TEORIE ȘI PRACTICĂ”.

În documentul atașat veți găsi detalii privind înscrierea și participarea.

Vă așteptăm cu drag!