Ne jucăm cu literele alfabetului

  • Version
  • Descărcări 660
  • Mărime Fișier 799.46 KB
  • Data Creării 8 ianuarie 2021

Documentul conține toate cele 31 de litere ale alfabetului limbii române, în format A4. Literele au conturul generos pentru a permite umplerea lui cu diverse elemente. Reprezintă un material destinat lecțiilor de Comunicare în limba română la clasa pregătitoare.

Ne jucăm cu literele alfabetului

ne jucăm cu literele alfabetului Fiecare săptămână de școală aduce o literă nouă. Putem apela la aceste fișe pentru a-i familiariza pe copii cu litera prin intermediul unor activități creative și recreative. Acestea pot fi preluate din domeniul artelor vizuale și abilităților practice, apelând la materiale și tehnici de lucru specifice. Copiii vor decora litere cu materiale naturale sau sintetice, vor desena, colora sau picta, vor decupa, vor tăia, vor îndoi sau vor mototoli. Tehnicile de lucru sunt multe și variate.

ne jucăm cu literele alfabetului
Ne jucăm cu literele alfabetului

Mai mult, litera poate fi prilejul exersării unor deprinderi din domeniul CLR sau MEM. Conturul literei poate fi decorat cu desene ale unor obiecte a căror denumire conține sunetul nou învățat, cu semne grafice sau cu litere, cuvinte. Și numerele își pot găsi un loc aici, mulțimi de obiecte, figuri geometrice și, de ce nu, reprezentarea unor fenomene ale naturii sau alte elemente ce țin de explorarea mediului. Cu un pic de creativitate ele pot deveni suportul unor activități de dezvoltare personală. Idei găsiți și în articol.
La finalul anului școlar, literele pot fi adunate într-o cărticică sau pot fi folosite într-o serbare dedicată alfabetului. Spor și inspirație!

Detalii document - Ne jucăm cu literele alfabetului

Tip fișier: document pdf;

Format document: A4;

Licență: Documentul a fost creat și aparține în exclusivitate site-ului clasamea.eu. Poate fi utilizat numai în scop didactic, la școală sau acasă. Poate fi redistribuit numai cu atribuire (menționarea sursei - link spre clasamea.eu).
Nu poate fi folosit în scopuri comerciale, nu poate fi publicat în nume propriu, nu poate fi inclus în publicații tipărite, electronice sau on-line fără permisiunea noastră. Îl oferim cu licență Creative Commons 4.0.

Licența Creative Commons
Aceast document creat de clasamea.eu este pus la dispoziţie prin Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial 4.0 Internațional .

Info hash:

MD5 Checksum: BDC1478CA8757389C08B70C7572A6E33
SHA-1 Checksum: 9672D6A7F589AD4406939C416AE37C2D7652A025
SHA-256 Checksum: 7218DA879C28F5962BBCBC34E4AAE62E6F97DEB39AFE638BCA760E0C7ABCF032

Notă: pentru a putea deschide un document PDF aveți nevoie de un program pdf reader. Cel mai folosit cred că este Adobe Reader. Totuși uneori acesta se deschide greu probabil din cauza faptului că încearcă să se conecteze la serverele Adobe pentru update sau alte servicii. Din aceasă cauză vă recomandăm un pdf reader mai rapid, simplu de instalat și gratuit, pe nume Sumatra PDF. Pentru mai multe detalii și link de descărcare intrați aici.