Site icon Clasa mea

Materialul ”Călător prin Europa”

Materialul ”Călător prin Europa” conține o fișă de lucru și o prezentare powerpoint pentru o lecție de matematică având ca subiect recapitularea numerelor naturale până la 10000 și consolidarea deprinderilor de calcul. Totodată ne vom reaminti elementele de geometrie învățate și unitățile de măsură pentru lungime. Călătoria imaginară pe harta Europei este un pretext pentru a ne reaminti formarea, scrierea și citirea numerelor până la 10000, compararea, ordonarea și rotunjirea acestora. Tototdată, fișa de lucru aduce în discuție elemente de geometrie precum punctul, segmentul de dreaptă, unghiul. Distanțele dintre orașe sunt exprimate în kilometri, ocazie cu care ne vom reaminti unitățile de măsură pentru lungime. Fișa continuă cu câteva exerciții de adunare și scădere cu trecere peste ordin. Ea se încheie cu un joc despre țări din Europa. Prezentarea powerpoint poate folosită în paralel cu rezolvarea sarcinilor de lucru de pe fișă. Poate ține locul unei hărți a Europei. Mai multe detalii găsiți în articol.

Documentele au fost create și aparțin în exclusivitate site-ului clasamea.eu. Pot fi utilizate în scop didactic, la școală sau acasă.  Pot fi redistribuite  numai cu atribuire (menționarea sursei – link spre clasamea.eu).

Nu pot fi folosite în scopuri comerciale, nu pot fi publicate în nume propriu, nu pot fi incluse în publicații tipărite, electronice sau on-line fără permisiunea noastră.

Detalii arhivă – Materialul ”Călător prin Europa”

Tip fișier: arhivă zip care conține un document pdf și o prezentare Power point ppsx;

Format documente: A4;

Licență: documentele sunt realizate de noi în scop didactic. Pot fi modificate și redistribuite în orice mediu sau format, numai cu atribuire (menționarea sursei – link spre clasamea.eu). Pot fi adaptate, transformate și se poate construi pe baza lor. Nu pot fi folosite în scopuri comerciale; le oferim cu licență Creative Commons 4.0.


Aceast document creat de clasamea.eu este pus la dispoziţie prin Licenţa Creative Commons Atribuire-Necomercial 4.0 Internațional .

Info hash:

MD5 Checksum: CDF56CD8504C954C270A7E0ECB56CA87
SHA-1 Checksum: B17460A8BCEC21536FC384F58ECDE6923E100BE2
SHA-256 Checksum: 957D74365083AC4B274164C32845E0DBC6AA309BA499BD7458C90F43B94767C0

Note: -pentru a deschide arhiva zip atașată aici, s-ar putea să aveți nevoie de un program de arhivare/dezarhivare. În cazul în care nu reușiți să deschideți arhiva in managerul de fișiere al windows-ului, instalați 7zip;
– pentru a putea viziona un document PDF aveți nevoie de un program pdf reader. Cel mai folosit cred că este Adobe Reader. Totuși uneori acesta se deschide greu probabil din cauza faptului că încearcă să se conecteze la serverele Adobe pentru update sau alte servicii. Din aceasă cauză vă recomandăm un pdf reader mai rapid, simplu de instalat și gratuit, pe nume Sumatra PDF;
– ppsx este formatul de prezentare needitabil folosit de Microsoft Powerpoint. Spre deosebire de pptx, fișierul ppsx nu se poate modifica ci doar viziona. Pentru a putea deschide acest fișier aveți nevoie de un program gen Microsoft Powerpoint. Daca nu îl aveți deja instalat pe acesta sau doriți să încercați o alternativă gratuită, puteți instala una din suitele office libere Libre Office sau Open Office. Acestea conțin programele Libre Office Impress, respectiv Open Office Impress, care pot deschide fișiere tip prezentare ppsx.
Pentru mai multe detalii și link de descărcare intrați aici.

Exit mobile version