Managementul clasei Momente speciale

Surprize pentru prima zi de școală

Un alt moment frumos al primei zile de școală este acela în care ofer copiilor câteva mici daruri, însoțite de gânduri bune și de îndemnuri pentru noul an școlar. Dacă anul trecut mesajul a fost transmis de către creionașul magic prin intermediul unei scrisori, am ales ca anul acesta să descoperim împreună semnificația fiecărui obiect în parte.

Îl voi prezenta pe fiecare în cele ce urmează. După cum veți observa, aceste mici surprize pentru prima zi de școală au legătură cu tema pieselor de puzzle. Tot pentru prima zi de școală am descris în acest articol scenariul unei activități.

Surprize pentru prima zi de școală

Mapa și orarul

Mapa a fost creată pe imaginea a două piese de puzzle îmbinate. Eu am imprimat-o pe carton A3 colorat. După decuparea pe contur, am îndoit cartonul la mijloc și am obținut două părți egale. A urmat plierea în interior a marginilor (5 cm) și lipirea peste ele a ”urechiușelor” pentru a obține două spații în care am introdus celelalte obiecte. Pe masă le-am așezat în poziție verticală cu buzunarele formate în jos. Mapa ne amintește că trebuie să fim organizați și să ne păstrăm lucrurile în ordine. Ulterior ea poate fi folosită pentru păstrarea fișelor. De asemenea, copiii o pot personaliza cum doresc.

În arhivă veți găsi orarul care poate fi imprimat la dimensiune A4 (în cazul în care nu optați pentru mapă) sau A3 pentru afișare în clasă. Există și o variantă la dimensiune A5, două pe o pagină, pentru a fi introduse în mapă. Orarul semnifică organizarea timpului.

Breloc, cheie și piesă de puzzle

În fiecare an le urăm copiilor succes. Am făcut-o și anul acesta prin intermediul unui breloc în formă de inimă (achiziționat din comerț) în interiorul căruia am introdus mesajul. Acesta este completat de prezența cheii care ne duce cu gândul la multitudinea de lucruri pe care urmează să le descopere. Cheia a fost obținută prin imprimare față-verso a două imagini (cea în care cheia poartă un mesaj și cea cu puzzle) și plastifiere. Bineînțeles că se poate opta doar pentru una dintre cele două imagini.

Pentru că succesul presupune niște eforturi personale pe piesa de puzzle am gândit câteva îndemnuri. Ceva asemănător am compus pornind de la cuvântul ”puzzle”, iar acestea pot fi afișate în clasă.  Așadar, succes în noul an școlar!