Clasa întâi Comunicare în limba română clasa întâi

Litera T. Poezie pentru tata

Pentru că la litera M am avut o poezie dedicată mamei, m-am gândit că și tăticii merită o poezie doar pentru ei, mai ales că, între timp, literele învățate s-au tot adunat și a fost posibilă crearea , respectiv transcrierea unei poezii. Mai jos găsiți o scurtă poezie pentru tata ce poate fi utilizată într-un exercițiu de transcriere.

Poezie pentru tata -”Tatăl meu” (transcriere)

Acest exercițiu de transcriere a fost precedat de etapele specifice predării-învățării unei litere noi. Mai întâi elevii au exersat scrierea literei noi pe contur punctat, pe spațiu neliniat, pe spațiu tip 1, pe fișa de lucru de la finalul articolului și în caiete. A urmat scrierea cuvintelor cu T mare de mână și reamintirea regulilor de folosire a majusculei. Când toate aceste noțiuni au fost reactualizate am trecut la exercițiul de transcriere a poeziei pentru tata.

Transcrierea a fost realizată pe un spațiu de scris special conceput pentru această poezie – o cupă pentru cei mai buni tătici. Am pliat foaia astfel încât deasupra să se vadă doar partea cu cupa și am lipit fișa în caiete. Tăticii au descoperit surpriza sub cupă. O altă variantă ar fi imprimarea imaginii cu poezia pentru fiecare copil și lipirea ei pe foaia din stânga a caietului astfel încât transcrierea să se realizeze pe foaia din dreapta. Pentru cuvintele care conțin litere pe care nu le-am învățat am folosit scrierea cu litere mari de tipar. Copiii s-au străduit să scrie cât mai corect, caligrafic, să coloreze și să decoreze cupa. Bucuria tăticilor a recompensat tot efortul depus de către copii.

Pentru imprimare descărcați arhiva de la sfârșitul articolului.

Pentru exersarea literelor t mic de mână și T mare de mână am utilizat fișele de mai jos: