Managementul clasei

Planșe cu formule de politețe ”Cuvinte magice”

Cuvintele ”magice” precum ”mulțumesc”, ”te rog”, formulele de salut, de solicitare a permisiunii folosite permanent fac ca în grădina clasei noastre florile respectului, prețuirii, iubirii, atenției, prieteniei să crească și să ne înfrumusețeze viața. Aceste planșe cu formule de politețe sunt la loc vizibil și apelăm la ele ori de câte ori este nevoie.

Am folosit pentru pavoazarea clasei planșele de mai jos. Ele pot fi folosite ca suport în lecțiile de dezvoltare personală. Noi le-am folosit (și) în cadrul unei activități dedicate Zilei Educației.

Vorbind despre semnificația conceptului ”educație” am ajuns și la aspecte privind respectul și comportamentul civilizat. Astfel, citind cuvintele scrise pe picături, copiii au exemplificat situații în care acestea se folosesc și persoanele cărora le adresăm.  Prin intermediul jocului de rol am creat situații concrete în care copiii au folosit aceste formule.

Ca o concluzie a celor discutate, am citit cuvintele scrise pe floricele: atenție, iubire, prietenie, prețuire, respect, flori care cresc dor dacă le îngrijim cum se cuvine și le oferim permanent picăturile de care au nevoie. Nu a fost foarte dificil să identificăm stropitoarea în jurul nostru. Aceasta este fiecare dintre noi, copii sau adulți, este familia, este școala sau orice altă sursă de educație.

Pentru imprimare descărcați arhiva de sub galerie. Imaginile sunt realizate la rezoluție mare, calitatea fiind foarte bună pentru print.

Planșe cu formule de politețe