Momente speciale

Orare cu imagini, acrostihuri și simbolul clasei

Pentru începutul anului școlar, pornind de la simbolul clasei noastre, am pregătit pentru elevii mei de clasa I câte un orar cu imagini. De fapt, am creat două modele: unul conține o urare, celălalt un acrostih, literele inițiale ale versurilor formând cuvântul „steluțe”, simbolul clasei. Îl voi alege pe unul dintre ele în funcție de ceea ce voi adăuga pe lângă orar.

În documentul de la finalul articolului veți găsi mai multe variante de orare cu imagini, acrostihuri și simbolul clasei. Pe site mai există un alt set de orare aici.

orare cu imagini, acrostihuri și simbolul clasei
Orare cu imagini de lipit

Indiferent de model, orarul va fi însoțit de imagini reprezentative pentru fiecare disciplină. Acestea se află pe o altă foaie ce conține 20 de imagini. Numărul lor este egal cu numărul de ore pe săptămână la clasa I (fără disciplina opțională). Imaginile vor fi decupate și lipite de către copii.

Orar pentru clasa steluțelor

Orarul pentru clasa noastră are ca temă steluțele. De fapt, sunt niște comete pe coada cărora am scris zilele săptămânii. Pentru fiecare zi avem câte un tabel cu patru rânduri și două coloane. Elevii clasei I au câte patru ore zilnic.

În prima coloană, care este mai îngustă, copiii vor decupa și vor lipi o imagine simbolică pentru disciplina din orar. Pe foaia respectivă sunt:

  • 7 imagini cu cărți pentru Comunicare în limba română;
  • 4 imagini cu numărătoare pentru Matematică și explorarea mediului;
    -o imagine pentru Dezvoltare personală și câte două pentru Muzică și mișcare, respectiv Arte vizuale și abilități practice.
    De asemenea, există o imagine pentru Religie și una pentru Limba engleză.

Pe rândurile din dreapta copiii sau părinții pot scrie denumirea întreagă a disciplinei.

Orare cu imagini, acrostihuri și simbolul clasei. Clasa I

Așa cum spuneam mai sus, documentul conține mai multe variante de orare cu imagini, acrostihuri și simbolul clasei. Pentru că aveam deja acrostihurile (care pot fi descărcate fără orar de aici), nu am făcut decât să le inserez pe orare. La final s-au adunat modele pentru 15 posibile simboluri ale claselor. Pentru fiecare dintre ele, în funcție de culoarea predominantă, se poate alege una dintre cele variante de foi cu imagini de lipit.

Avem, așadar, următoarele modele:

  • pe fond galben: steluțe, albine, licurici, flori, ursuleți, furnicuțe, exploratori, iepurași, minioni, ciupercuțe, fluturași;
  • pe fond roșu: buburuze, inimoare;
  • pe fond albastru: delfini, școlari isteți.

Orare cu imagini, acrostihuri și simbolul clasei. Clasa pregătitoare

Fiind vorba de imagini, orarele pot fi dăruite și elevilor din clasa pregătitoare. Ceea ce diferă în cazul lor este numărul de ore total pe săptămână, dar și numărul de ore pentru anumite discipline.

De aceea, pentru ei foile cu imagini diferă. Spre exemplu, vor avea doar 5 imagini pentru Comunicare în limba română. În schimb, pentru Dezvoltare personală sunt două. Numărul total al imaginilor este 19 în loc de 20 (fără disciplina opțională).