Abonați-vă la fluxul nostru de știri

Flux de stiri - clasamea.eu

Ce este Fluxul de știri (sau RSS Feeds) și cum se folosește

Fluxul de știri este cea mai veche metodă de urmărire a activității unui site, pentru a fi la curent cu tot ce se publică nou pe acel site. Știrile sunt de fapt o formă simplificată a paginilor sit-ului, doar text și imagini, împreună cu un link spre pagina live. Nu se trimit email-uri, nu se face spam, și nici nu este nevoie cont sau logare.

Vechea metodă RSS a fost încet înlocuită de metodele de urmărire a noutăților prin rețelele sociale, totuși ea rămâne o metoda foarte eficientă, simplă și foarte ușor de utilizat. Trebuie doar instalată o extensie pentru browser și .. ești pregătit pentru noutăți.

Multe sit-uri au renunțat la această metodă, inlocuind-o cu facebook, twitter sau alte servicii prin care îsi pot prezenta noutățile. Noi am vrea să o repunem în drepturi .. vom vedea dacă reușim.

Incercați, e foarte simplu !

Majoritatea dintre dumnevoastră folosiți Google Chrome. Este gratuit, rapid și cea mai mare calitate a lui .. făcut de Google. De aceea voi începe cu el.

Fluxul RSS pe Google Chrome

  1. Intrați pe Magazinul Chrome (Google App Store) și dați la căutare ”rss feed reader” sau, mai simplu, intrați aici.
  2. Alegeți una din extensiile RSS reader și instalați-o în Chrome. Vă recomandăm RSS Feed Reader.
  3. Intrați pe pagina noastră (sau oricare alta care oferă flux de știri rss) și dați un click pe unde vedeți o iconiță rss
  4. Dați un click pe Subscribe, alegeți un nume pentru flux (de ex: Clasamea.eu), intrați și pe la setările extensiei dacă doriți.
  5. De câte ori noi publicăm ceva pe site, veți primi o notificare, pagina în format redus sau un link (în funcție de extensia pe care ați ales-o).. și, cam asta e.

Fluxul RSS pe Mozilla Firefox

  1. Pe Firefox este un pic mai simplu.. adică nu e nevoie de nicio extensie (addon, în firefox). Browserul are inclus Live Bookmarks, o aplicație pentru simplificarea abonării la fluxuri de știri și urmărirea acestora.
  2. Deci, dați click pe iconița RSS, subscriți la flux, alegeți un nume pentru el, și veți găsi linkuri către paginile noastre în Bookmarks -> Bookmarks Toolbar.
  3. Dacă Live Bookmarks nu funcționează puteți folosi un addon înlocuitor de aici, sau unul din addon-urile feed reader de aici.

Eu unul recomand Firefox, nu doar pentru fluxurile de știri, ci în general pentru navigarea pe internet.

Dacă nu vă deranjează să instalați un alt program separat pentru fluxuri de știri, puteți să o faceți. Există câteva foarte bune. În acest caz, recomandarea mea e Mozilla Thunderbird, care este de fapt un program pentru Email, însă își face foarte bine și datoria de ”prezentator de știri”.

În concluzie, încercați fluxul RSS. Nu vă va părea rău. Mulți spun că odată ce au început să folosească fluxul rss, pur și simplu nu au putut să se mai lipsească de el. Și nici nu îngrașă … 🙂

Scris de: Răzvan

13 februarie 2017