Momente speciale

Final de an școlar

Sfârșitul anului școlar este, de obicei,  marcat prin activități specifice clasei și vârstei copiilor. În acest articol puteți găsi câteva materiale ce pot fi folosite în activitățile organizate la final de an școlar.

Final de an școlar – clasa pregătitoare, clasa I. Literele alfabetului

La clasa I, la final de an școlar, învățarea citit-scrisului este sărbătorită, de exemplu,  prin momente artistice, serbări cu și despre literele alfabetului.Pentru o astfel de serbare (a abecedarului sau a literelor) în documentul arhivat de mai jos găsiți floricele cu  literele alfabetului, dar și cu grupurile de litere ce, ci, ge, gi, che, chi, ghe, ghi. Florile cu fundițe sunt asemănătoare cocardelor.  În centrul fiecărei flori se află litera mare de tipar, iar pe petalele florii este scrisă, cu diferite fonturi și culori, litera mică de tipar. Florile sunt realizate la dimensiune A 5. Ele pot fi imprimate color, decupate și utilizate la serbarea dedicată literelor / abecedarului și arată astfel:

Pentru cei care doresc ca litera să apară alături de simbolul clasei am realizat  câteva modele. Imaginile de mai jos au fost realizate pentru clasa mea, clasa ștrumfilor, cu modele diferite pentru fete și băieți.  Toate literele alfabetului pe imagini cu ștrumfi, respectiv ștrumfițe pot fi descărcate din arhiva de mai jos.

În documentul de la finalul articolului există și alte imagini  –  albină, fluturași, Mickey Mouse și Minnie, minion pe care pot fi inserate literele alfabetului și imprimate la dimensiunea dorită. De asemenea, formatul word permite schimbarea fontului, a dimensiunii, a culorii, a poziției literelor.

Imaginile utilizate au fost preluate de pe site-ul www.montandominhafesta.com.br. Aici puteți găsi imagini cu diverse personaje din desene animate și nu numai.

Steluțe cu litere

Un alt set litere prezintă alfabetul pe planșe A4. Literele sunt scrise în conturul unor steluțe colorate. Și aceste materiale pot fi utilizate la sebare, fără a mai fi nevoie ca fiecare imagine să fie decupată individual.

De asemenea, pot fi folosite pentru scrierea unui mesaj („Vacanță plăcută!”, de exemplu) sau pentru titlul serbării („Serbarea abecedarului/alfabetului”). De aceea, la finalul documentului am inserat și o planșă cu semnul exclamării.

Mult succes!