Momente speciale

Diplome de absolvire pentru clasa a IV-a

Ne îndreptăm cu pași repezi spre finalul anului școlar. Pentru elevii de clasa a IV-a este și finalul primilor cinci ani de școală, de aceea, pe lângă celelalte diplome școlare, aceștia vor primi și o diplomă de absolvire a ciclului primar. Modelul se află în prezentarea powerpoint de la finalul articolului. Există aici cinci modele, primele două fiind potrivite oricare ar fi simbolul clasei. Pe celelalte trei diplome, pe fundal, apar steluțe, albine sau fluturași.

Diplome de absolvire pentru clasa a IV-a

Diploma pe care o voi oferi elevilor mei este prima din prezentarea powerpoint. Culorile predominante sunt alb și albastru pentru a-și aminti că au fost în clasa ștrumfilor. Pe lângă imaginile cu obiecte școlare care apar pe diplomă, am inserat și câteva simboluri care ne-au însoțit de-a lungul anilor.

Spre exemplu, creioanele ne duc cu gândul la clasa a II-a, atunci când creionașul magic ne-a condus pașii pe cale învățăturii și ne-a ajutat la scris, desenat, socotit (uneori, chiar și la citit). În clasa a III-a, piesele de puzzle au fost simbolul clasei noastre pentru că am dorit să evidențiem cât de importante sunt legăturile dintre noi în cadrul grupului clasei. În clasa a IV-a ne-am îndreptat ochii și năzuințele către stele, dorindu-ne să atingem potențialul maxim, să strălucim și să ne pregătim pentru următoarea etapă de școlaritate.
Mesajul diplomei, pe lângă informațiile referitoare la elev, conține un text prin care am dorit să îmi exprim aprecierea pentru eforturile depuse de fiecare copil pe parcursul acestor ani.

Diplome de absolvire pentru clasa a IV-a. Editare

În cazul în care vă plac aceste diplome și doriți să le folosiți pentru clasele dumneavoastră, prezentarea powerpoint permite editarea textului. Astfel, puteți modifica mesajul (conținut, font, culoarea sau mărimea scrisului). De asemenea, pot fi completate datele fiecărui elev, data, numele cadrului didactic. Pot fi eliminate sau adăugate informații. Cu un click pe fiecare casetă care conține text, puteți edita așa cum doriți.

Pentru a completa câte o diplomă pentru fiecare copil nu trebuie decât să alegeți modelul dorit și să îl repetați de câte ori este nevoie. În bara de sus a prezentării se află butonul ”Insert”. Mergem la ”New Slide” și alegem ”Duplicate Selected Slides”. În acest moment, apare aceeași diplomă ce urmează a fi completată cu datele următorului copil. La final, înainte de salvare, sau chiar înainte de a vă apuca de lucru, puteți șterge slide-urile care conțin celelalte modele de diplome.

Diplome de absolvire pentru clasa a IV-a. Salvare

Aș veni cu câteva precizări pentru că salvarea diplomelor poate fi făcută în două moduri. Depinde de felul în care dorim să transmitem aceste diplome copiilor (în format digital sau imprimate).
Dacă diplomele vor fi imprimate, eu recomand salvarea prezentării powerpoint ca document pdf. Acest document va conține toate diplomele create de dumneavoastră. Nu se poate salva câte un pdf pentru fiecare diplomă în parte pentru a putea fi trimise copiilor individual. De aceea, aceasta este o soluție pentru cazul în care optați pentru imprimarea lor. Calitatea imaginilor la imprimare este mult mai bună. Există însă probabilitatea apariției unor margini albe (depinde de setările imprimantei). Eu cred că nu deranjează pentru că ele sunt egale și nu foarte late.

Salvare în format pdf

Pentru a salva prezentarea powerpoint ca pdf mergem în bara de sus la butonul ”File”, alegem ”Save as” și locul unde dorim să le salvăm pe calculator. Pasul următor este să alegem denumirea documentului (”File name”) și tipul fișierului (”Save as type”), apăsând pe săgeata din dreptul acestora. Se vor deschide mai multe opțiuni de salvare a prezentării, dar vom alege varianta PDF. Apăsăm butonul ”Save” și vom avea documentul pdf care conține toate diplomele create.

Salvare în format png

Pentru cazul în care aceste diplome vor fi trimise în format electronic fiecărui copil în parte, varianta mai bună de salvare este ca fotografie (png). Etapele ce vor fi parcurse până la salvarea documentului sunt cele descrise mai sus. Când ajungem la alegerea tipului fișierului, în loc de pdf vom alege png. Se va deschide o fereastră de unde putem alege să le salvăm pe toate deodată (All slides) sau pe fiecare în parte (Just this one).

Dacă optăm pentru prima variantă, vom obține un folder care va conține toate diplomele. Dacă alegem a doua varianta, atunci este necesar ca de fiecare dată să ne întoarcem la prezentarea powerpoint, să selectăm slide-ul dorit și apoi să îl salvăm. Pot fi imprimate diplomele și în format png. Nu mai apar marginile albe, dar rezoluția este mai slabă decât a diplomelor salvate în pdf.