Clasa a doua Dezvoltare personală clasa a doua Managementul clasei Momente speciale

Creionașul magic. O idee pentru prima zi de școală

Clasa a doua…prima zi de școală…emoții, bucurie, nerăbdare, promisiuni, dorințe, așteptări… Ca în fiecare an, prima zi de școală este un moment special, festiv, un moment de neuitat. Invitatul special, printre alte surprize, a fost creionașul magic.

Creionașul magic. Creioane cu mesaj

Ce este creionașul magic? Cu toții cunoașteți  textul ”Povestea creionului” de P. Coehlo în care un bunic dă câteva sfaturi valoroase nepotului său pe baza calităților unui creion.

Creionașul magic - Creioane
Creioane

Am păstrat ideile textului, dar le-am adaptat momentului și scopului activității. Astfel, creionașul magic, care ne va însoți pe parcusul anului școlar, transmite copiilor, prin intermediul unei scrisori, câteva  îndemnuri cu rol motivațional.

Pentru desfășurarea activității am pregătit creioane de scris divers colorate cărora le-am atașat câte un bilețel cu mesajul ”Mult succes în clasa a II-a!”. Creioanele au fost puse lalolaltă într-un suport. Fiecare copil a venit la catedră, s-a prezentat (avem și copii noi în clasă) și și-a ales un creion.

Pe masă, fiecare copil a primit câte o scrisoare de la creionașul magic. Hârtia a fost rulată și legată cu panglică astfel încât fiecare să citească acasă mesajul care i-a fost adresat. Mai jos, lângă scrisoare, se află și modelul biletelor. Scrisoarea sună așa:

Creionașul magic. Scrisoarea

”Dragul meu școlar,

Îți mulțumesc că m-ai ales din mulțimea de creioane frumos colorate. Chiar dacă par un simplu creion, am câteva puteri magice cu care te voi ajuta să scrii povestea unui nou an școlar.

Prinde-mă în mână, privește-mă cu atenție și vei descoperi că semănăm foarte mult!

Pentru a scrie am nevoie de o mână pricepută care să mă îndrume. Gândește-te la toate persoanele din jurul tău. Familia ta și profesorii vor fi lângă tine și te vor sprijini mereu.

Orice creion trebuie ascuțit din când în când. Doare puțin, dar doar așa voi reuși să scriu în continuare. Calea învățăturii nu este ușoară, dar ai încredere că vei depăși orice obstacol.

Guma de șters mă ajută să îndrept greșelile. Nu-ți fie teamă să greșești! A greși nu e o greșeală, ci o modalitate de a învăța. Important este să-ți dai seama când greșești și să-ți îndrepți greșelile.

Mina mea lasă întotdeauna o urmă pe hârtie. Fii acela care , prin faptele și vorbele sale, lasă în urma sa lucruri frumoase! Fii un exemplu de urmat pentru ceilalți!

Cel mai important element al meu este mina din interior. Este sufletul meu. Ai grijă de emoțiile, de trăirile, de sentimentele tale!
Și nu uita!
Fiecare este diferit, dar împreună colorăm lumea!
Mult succes în noul an școlar!

Cu drag,

Al tău creionaș magic”

Ceea ce se regăsește în scrisoare noi am dezbătut oral, dirijând întrebările în așa fel încât copiii să descopere calitățile creionului și să realizeze paralela între creion și ei înșiși. Cu mici modificări, activitatea poate fi realizată și în alt moment al anului școlar. Vă doresc un an școlar plin de magie!

Comments are closed.