Clasa a doua Clasa întâi Comunicare în limba română clasa a doua Comunicare în limba română clasa întâi

Creioane cu literele alfabetului

Despre aceste creioane cu literele alfabetului nu sunt prea multe lucruri de povestit. Nici nu erau în plan, dat fiind faptul că noi intrăm în clasa a III-a. Mi-am amintit însă că la începutul clasei a II-a, după o lungă vacanța de vară, copiii au uitat cum se scriu unele litere.

Mai ales cele mai puțin folosite precum ”H” sau ”J”. Așadar, m-am gandit că poate ar fi util ca în prima zi de școală să fie așezat alături de alte surprize și acest creionaș cu literele de mână.

Creioane cu literele alfabetului. Creionașul cu literele de mână

Creioane cu literele alfabetului. Literele de mână
Creioane cu literele alfabetului. Literele de mână

Prima zi de școală a anului școlar trecut a debutat cu povestea creionașului magic. În acest articol am prezentat ideea și materialele necesare. Creionașul cu literele de mână poate veni în completarea poveștii sau poate fi prezentat sub forma unui semn de carte, spre exemplu.

Pe o coală A4 am așezat trei creioane. Litere mici și mari de mână sunt așezate în corespondență: litera mică deasupra, litera mare dedesubt, pe patru rânduri. Un creion are o lungime aproximativă de 22 cm și o lățime de 6, 5 cm, potrivit pentru a fi folosit și ca semn de carte. Pot fi imprimate pe carton mai gros sau pe hârtie și apoi laminate. Astfel, nu se vor rupe și copiii le pot avea oricând la îndemână.

Clasa a II-a începe cu recapitularea alfabetului. Dacă nu sunt dăruite în prima zi de școală, ele pot fi prezentate copiilor cu ocazia acestor lecții. Sau pot fi oferite la finalul clasei I ca amintire a anului în care au învățat să scrie literele de mână.

Creioane cu literele alfabetului. Creionașul cu litere de tipar

Realizat la o dimensiune mai mică (aproximativ 17 cm lungime și 6 cm lățime), creionașul cu literele mari de tipar poate fi folosit de către elevii clasei pregătitoare sau de către cei ai clasei I. Spre exemplu, creionul poate fi oferit elevilor de clasa I în prima zi de școală ținând cont că în anul anterior au învățat aceste litere.

Pe o foaie A4 sunt așezate 4 creioane. Literele au fost dispuse în două variante: pe creionul cu vârful  în jos, respectiv în sus, de aceea veți găsi două materiale pentru literele de tipar. Alte modele de semne de carte pentru prima zi de școală găsiți aici.

Comments are closed.